Скандалът в БНР от миналата седмица влезе в дневния ред

...
Скандалът в БНР от миналата седмица влезе в дневния ред
Коментари Харесай

Сметната палата да провери цялото управление на БНР, поиска Борисов

Скандалът в БНР от предходната седмица влезе в дневния ред на Народното събрание през днешния ден. Корнелия Нинова излезе с декларатия, с която изиска назначение на анкетна комисия за изясняване на случая.

" Виждаме, че властта се пробва да замаже казуса и да го трансферира на техническо ниво. Изключването на сигнала на БНР е невиждан случай в историята на България и ние желаеме и политическа отговорност, и истината до дъно. Затова предлагаме тази анкетна комисия ”, съобщи тя.

На собствен ред, министър председателят Борисов, който през днешния ден персонално се отзова за процедурата по парламентарен надзор и пристигна на крайници в Народното събрание да дава отговор на въпроси от депутати към него прикани депутатите от ГЕРБ да поддържат и да се причислят към настояването на Българска социалистическа партия за анкетната комисия. Нещо повече, той даже упорства за цялостна проверка на ръководството на БНР

„ В момента прокуратурата прави цялостна инспекция. Ще помоля нашата политическа група да се причисли незабавно към тази анкетна комисия, която желаят сътрудниците от Българска социалистическа партия. И нещо повече - пленарната зала да вземе решение Сметната палата, като най-независим висш орган, да влезе и да ревизира цялото ръководство на БНР ”, уточни Борисов.

Междувременно шефът на БНР Светослав Костов бе откаран по неотложност с кола за спешна помощ в болница. Спешният екип бил извикан, тъй като му прилошало. Вчера той одобри отправена обществено покана от шефката на Съвет за електронни медии София Владимирова за тристранна среща сред него и редколегията на радиото, на която Съвет за електронни медии да бъде посредник. От редколегията обаче през днешния ден са отказали да вземат участие в такава среща с претекста, че всичко, което са имали да заявят като позиция е било изговорено още през вчерашния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР