Скандалът с хакерската атака срещу НАП не е приключил и

...
Скандалът с хакерската атака срещу НАП не е приключил и
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Хакерската атака срещу НАП няма да е последната


Скандалът с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите не е завършил и няма да бъде финален, страната не може да подсигури съответна сигурност на всички места. Това сподели в ефира на Радио „ Фокус “ политическият анализатор Георги Харизанов. Става въпрос за кражба и закононарушение, а не за приключване на данни, посочи той.

“Киберсигурността занапред ще става доста огромен проблем, като главната причина е, че страната няма съответни механизми да заплаща хонорари, съпоставими с пазарните, при огромния недостиг на фрагменти в IT бранша. Освен това в случай че обществото, което е мощно възмутено от кражбата на данните от Национална агенция за приходите, и то с съображение, разбере, че някои 19-годишен надарен програмист получава 10-12 хиляди лв. заплата, сигурно ще е също толкоз възмутено и това също ще бъде проблем “, изясни Харизанов.

Той сподели още, че отговорност за хакерската офанзива би трябвало да поемат съответни чиновници, като посочи, обаче, че това е систематичен проблем и уволнението на 2-3-ма души няма да го позволи.Според него настояването на Българска социалистическа партия за привикване на Консултативния съвет по национална сигурност по тематиката е ненужно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР