Скандалът около управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева продължава да

...
Скандалът около управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева продължава да
Коментари Харесай

Скандалът расте. Кристалина отрича. МВР я разследва

Скандалът към ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева продължава да пораства. Доклад за държанието на българката към този момент се преглежда от Изпълнителното бюро на Международния валутен фонд, заяви представител на финансовата организация.

Документът визира работата на Георгиева като изпълнителен шеф на Световната банка. Той беше квалифициран по поръчка на Етичната комисия на Световната банка. Заключенията в него са, че Кристалина Георгиева е оказвала непозволен напън, с цел да бъде дадена по-добра оценка на Китай в огромната годишна ранглиста „ Doing Business ”. Тя беше спряна, откакто се появиха подозрения, че не е направена правилно.

Георгиева отхвърли обвиняванията. Тя съобщи, че заключенията в отчета са неправилни.

Кристалина Георгиева изрично разгласи, че не е оказвала напън на чиновници на Световната банка да трансформират данни в отчет в интерес на Китай по времето, когато е била основен изпълнителен шеф на Световната банка.

Георгиева употребява планувана по-рано среща с наброяващия 2700 души личен състав на МВФ, с цел да разяснява констатациите, съдържащи се отчета.

В своето изявление пред чиновниците Георгиева отиде по-далеч от изказването, което направи в четвъртък, когато сподели, че изрично не е съгласна с констатациите от отчета, готови от юридическата адвокатска фирма " УилмърХейл ", по молба на етичната комисия на Световната банка.

" Нека ви го кажа напълно просто. Това не е истина. Нито в този случай, нито преди или по-късно не съм оказвала напън на чиновници да манипулират данни ", сподели Георгиева пред чиновниците на МВФ, съгласно запис на срещата, забелязан от Ройтерс.

Георгиева сподели пред чиновниците на МВФ, че доста цени данните и анализите, и в никакъв случай не е оказвала напън на подчинените си да ги трансформират.

" УилмърХейл " заяви, че работи по втори отчет, който ще се концентрира върху " вероятни непозволени дейности на чиновници " във връзка в нередности в потреблението на данни, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР