Скандалът около двойното гражданство на икономическия министър Кирил Петков расте.

...
Скандалът около двойното гражданство на икономическия министър Кирил Петков расте.
Коментари Харесай

Страшен скандал! Законни ли са решенията на Кирил Петков?

Скандалът към двойното поданство на икономическия министър Кирил Петков пораства. Според конституцията министри могат да бъдат единствено български жители, а Петков е двойно – има и канадски паспорт. Той съобщи, че преди да стане министър е подал нотариално заверено искане за отвод от канадско поданство, само че отговор към момента не е получил. Това слага чисто юридическия въпрос законни ли са освен това състояние актовете, които подписва и решенията, които взема – от промяната на управлението на ББР, до продажбата на първокласното служебно возило на Стоян Мавродиев. Според адвокати поражда и въпросът може ли да бъдат оспорвани държавните решения, в чието взимане е взел участие Петков.

Въпросът без заобикалки сложи във Facebook топ юристът на „ ИТН ” Радостин Василев, който в 45-ото Народно събрание бе ръководител на правната комисия в Народно събрание, а в този момент бе номиниран за състезателен министър.

Ето целия пост на Радостин Василев във Facebook:

 Радостин Василев, Има Такъв Народ: До дни сме подготвени с кабинета - АНТЕНИ Току що господин Кирил Петков призна по БТВ, че няма формален документ (потвърждение) от Канада, по отношение на отхвърли му от канадско поданство. Г-н Петков удостовери, че е подал нотариално заявление за отвод преди да стане министър. Искам да го уверя, че няма никакво значение по кое време е подал документите, а по кое време Канада е удостоверила неговия отвод.

Г-н Петков сподели, че и все още няма удостоверение от Канада по отношение на неговия отвод. Това е напълно обикновено тъй като тази процедура нормално лишава към 6 месеца. За мен господин Кирил Петков и все още не дава отговор на условията да заема длъжността министър.

" Чл. 110. от Конституцията е на цялостно явен: " Членове на Министерския съвет могат да бъдат единствено български жители, които дават отговор на изискванията за избиране на народни представители. " Подаването на документи за отвод не те прави автоматизирано лице единствено с българско поданство.

От тук изниква и въпросът какви са юридическите последствия върху актове, които е подписал господин Кирил Петков досега?

И това не са интриги.

И това не е заяждане.

В опит да отклони вниманието от този голям проблем, господин Кирил Петков сподели, че и други министри в предишното са имали този проблем и чак след встъпване в служба са подали документи за отвод от непознатото поданство и още веднъж прикани народните представители да одобряват актуализация на бюджета със своя обичаен популистки жар.

ТАКЪВ Е ЗАКОНЪТ И ТОВА Е  ПРОСТО ЕДИН ОГРОМЕН ГАФ!!! НЯМАМЕ ПРАВО ДА ОПРАВДАВАМЕ СВОЕТО НЕПРАВОМЕРНО ПОВЕДЕНИЕ С НЕПРАВОМЕРНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ДРУГИ.

Г-н Петков нито един от ползите, които вие сте засегнал в ББР не е пробил при Има Такъв Народ. Моля ви спрете да лансирате с тази неуместна теза. Вчера си позволихте още веднъж неточно да коментирате поддръжката на Има Такъв Народ към президента Радев и да я обвържете с неговия рейтинг. Просто приемете,че тя е към него, само че не към вас, а и вашият рейтинг са в този момент е висок....

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР