Скандал в Испания заради реалити шоуто "Биг Брадър". Причината –

...
Скандал в Испания заради реалити шоуто "Биг Брадър". Причината –
Коментари Харесай

Скандално: Спират испанския "Биг Брадър" след изнасилване в Къщата

Скандал в Испания поради реалити шоуто "Биг Брадър ". Причината – полово посягане над участничка във формата от различен участник и последвала вълна от гневни реакции. Заради случилото се доста огромни компании изтеглиха рекламите си от "Биг Брадър ".

Инцидетът се случва по време на излъчването на риалито шоуто през 2017 година. Една от участничките Карлота Прадо е измъчвана от различен съквартирант в къщата на "Биг Брадър " след ваучър предходната вечер, оповестява Bulgaria ON AIR.

Момичето е извикано в изповедалнята. Там тя вижда фрагментите от кошмарната нощ и избухва в рев.



Дори моли "Биг Брадът " да спре записа и желае успокоително. Всичко от случилото се остава единствено в изповедалнята и не му се дава публичност. Две години по-късно обаче фрагментите излизат на бял свят като част от следствие на испански уебсайт. И по този начин абсурдът избухва.

Насилникът отхвърля обвиняванията. Според психолози случаят хвърля светлина върху един сериозен проблем на риалити форматите - фактът, че всяка продуцентска компания сама дефинира какви обществени и етични правила да следва.



Причината - фактът, че момичето е извикана в изповедалнята пред камерите. След това Карлота е изкарана от шоуто, с цел да получи психическа поддръжка, а Лопес е отхвърлен.

Критици желаеха анулацията на "Биг Брадър " и попитаха дали риалити малкия екран - промишленост, която постоянно се е движела по ръба на абсурда, в този момент е паднала чак толкоз ниско. А доста огромни компании изтеглиха поръчаните реклами в шоуто.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР