Скандал се развихри вчера около шефското място в общинска служба

...
Скандал се развихри вчера около шефското място в общинска служба
Коментари Харесай

Финален удар: ПП спъна кандидатка на ГЕРБ за шефското място на служба в Благоевград

Скандал се развихри през вчерашния ден към шефското място в общинска работа " Земеделие " в Благоевград.

Допуснатата до състезанието активистка на ГЕРБ Емилия Вълова, която бе главният кандидат за поста бе препъната на финала, като кандидатурата и изненадващо е отхвърлена под политически напън, заяви Struma.com.

Вълова, която работеше като специалист в отдел " Земеделие " в община Благоевград, се явила и на оповестения за мястото конкурс, само че изненадващо кандидатурата ѝ била отхвърлена.

Против назначението й на шефския пост са били кадровиците от " Продължаваме промяната ", които извадили причини, с които попречили на назначението й.

Не е загадка, че борбата за този управнически пост още веднъж имаше политически привкус. ГЕРБ водиха люта борба за нейното предопределение, само че очевидно, че от " Продължаваме промяната " са съумели да убедят виновните в министерството, че Вълова не е за този пост.

Истината е, че Емилия Вълова се справяше добре в общината като специалист в региона на земеделието, по време на ръководството екскмета Илко Стоянов.

Никой не оспорваше професионалните й качества. Новият кмет Методи Байкушев я освободи, с аргумента, че преструктурира службата и за нея няма място.

Веднага от регионалното управление на ГЕРБ се задействаха, с цел да обезпечат работно място на дейния си член и се заприказва, че я гласят за началник на общинската работа, нямаше подозрение, че ще е претендент за поста и ще взе участие в състезанието. 

Видно е, че политическите назначения в област Благоевград заемат застрашителни размери, доста са дейни и при кадруването си от " Продължаваме промяната ", споделят, че се готвят за идните парламентарни избори.

Това е повода да се стремят да назначават свои фрагменти на всички места. Дали това е презумпцията при проблема " Вълова " не е ясно.

Според мненията в общинска администрация, Вълова е трансформирала в свои персонални врагове мощните на деня политици от Политическа партия " Продължаваме промяната ", което в действителност е повода за " финалния им удар " и спъването и по пътя към директорския пост. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР