Скандал с млада жена, ударена от непознат мъж на улица

...
Скандал с млада жена, ударена от непознат мъж на улица
Коментари Харесай

Франция се развълнува от случай с жена, зашлевена от непознат

Скандал с млада жена, ударена от чужд мъж на улица в Париж, откакто му споделя да престане с неприличните си мнения и подмятания, провокира полемика във Франция. 

Политици в страната през днешния ден показаха поддръжка към дамата, съобщи английският в. Гардиън. Случаят е сниман във видео. 

„ Пълна взаимност! Благодаря ви Мари Лягер за вашата храброст! Спрете тормозът! “, написа в Twitter кметът на Париж Ана Идалго за 22-годишната студентка по архитектура, която бе нападната измежду бял ден.

Кадри от охранителна камера на мястото, които Лягер показа онлайн, демонстрират по какъв начин тя минава около кафе в Париж, когато чужд мъж я заговаря. Разговорът не е записан от камерите, само че Лягер твърди, че мъжът е почнал да „ подсвирква и да прави неприлични звуци и мнения “, на които тя е дала отговор с „ Млъкни! “.

На видеото се вижда по какъв начин мъжът първо си потегля, само че след това се обръща и хвърля пепелник към Лягер, който не съумява да я уцели. След това той потегля към нея и я удря в главата, след което Лягер се препъва и се удря в стъклената бариера на кафето.

Парижката прокуратура съобщи, че е почнала следствие на случая, само че нападателят още се търси.

Други френски политици също демонстрираха своята поддръжка към Лягер в Twitter.

„ Не е задоволително във Франция през 2018 година дамите да бъдат нападани на улицата, тъй като не разрешават да бъдат обиждани, до момента в който си вървят по пътя. Това е фундаментален въпрос на свбодата “, написа в обществената мрежа Марлен Шапа, министърът, който дава отговор за предварителната защита на насилието над дами.

Шапа, която през май съумя да прокара във френския парламент закон, който планува санкции за полов тормоз на улицата и в публичния превоз, поздрави Лягер за това, че се е защитила, и я назова „ смела “.

„ Изразявам цялата си поддръжка за Мари Лягер. За страдание, това, което е преживявала, е прекомерно постоянно срещано. Това е непоносимо “, написа кмета на 10-ти регион в Париж Александра Кордюбард.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР