Сивокоса старица се прибирала към дома си от кварталния месарския

...
Сивокоса старица се прибирала към дома си от кварталния месарския
Коментари Харесай

Гриселда Бланко – кралицата на кокаина, пред която всички трепереха

Сивокоса бабичка се прибирала към дома си от кварталния месарския магазин, когато била убита от преминаваш мотоциклетист. Хората в близост били шокирани, когато видели убийството на пенсионерката. По-късно научили, че ниската, пълничка 69-годишна жена в действителност е една от най-влиятелните фигури в историята на колумбийската наркомафия. Името на Гриселда Бланко вдъхвало боязън единствено при споменаването му и малко на брой мафиоти рискували да ѝ се изпречват на пътя.

Гриселда Бланко била смразяваща и авторитетна фигура, в работата на която никой не смеел да се меси. Наркобаронесата, която управлявала голяма колумбийска кокаинова мрежа, отстранила всички, които ѝ пречели. Казват, че престъпничката е отговорна за гибелта на 250 индивида, в това число на тримата ѝ някогашни съпрузи.

Кръстницата на кокаина печелела до 63 милиона паунда месечно с доставки на опиати в Америка. Историята на тъмния й, само че впечатляващ живот става основата на филми, в един от които Катрин Зита-Джоунс се превъплъщава в Гриселда. Дженифър Лопес също влиза в ролята на Бланко.

Но да се върнем в самото начало!

Гриселда е родена в Колумбия. Майка ѝ била продажница и алкохоличка. Тя грубо биела щерка си още от ранно детство. За да се изхранва по някакъв метод, момичето копаело гробове за убитите по време на гражданската война, която бушувала тогава в страната. Тя се занимавала с проституция и дребни обири. Говори се, че първото си ликвидиране Гриселда направила на 11-годишна възраст, помагайки на нападатели да отвлекат 10-годишно момче. Тя застреляла детето, след което родителите му не платили откупа.

В пика на своята „ кариера “ в бизнеса с опиати, Гриселда натрупала благосъстояние от 1,5 милиарда паунда. Тя изкарвала до 63 милиона паунда на месец, превозвайки по два тона кокаин от Колумбия до Ню Йорк и Маями.

Кралицата на кокаина построила своята наркоимперия с кръвта на тези, които й застанали на пътя. Тя употребила наемни убийци, който да правят разстрелите, карайки мотоциклет. По-късно самата тя, по подигравка на ориста, починала от ръцете на убиец-мотоциклетист. Престъпленията на Гриселда стопират през 1985 година, когато била задържана в Калифорния. Полицията намерила наркобаронесата да чете Библията вкъщи си. Била наказана на 13 години затвор.

Кокаиновата кръстница затвърждавала властта си като убивала първосигнално. Тя отнемала живота на всеки, който не ѝ угаждал. Гриселда имала цялостен отряд наемни убийци, наименуван Лос Пистолерос. Наркокралицата заповядвала  на убийците да носят елементи от телата на жертвите си като трофей. Тя персонално застреляла двегодишно момче – наследник на неин зложелател. Въпреки огромния брой убийства, тя била наказана единствено за три от закононарушенията.

Наричали Гриселда Черна вдовица поради връзката ѝ със гибелта на тримата ѝ някогашни съпрузи. За първи път се омъжила напълно млада за Карлос Трухильо, който се занимавал с имитация на документи. Двойката имала трима синове, които по-късно били убити. В началото на 70-те кралицата на кокаина наема палач за първия си брачен партньор поради бизнес спорове.

Вторият брачен партньор на Гриселда бил наркодилърът Алберто Браво. Именно той я въвлича в търговията с кокаин. Двойката се мести в Ню Йорк и взе участие в доставката на опиати в Съединени американски щати. През 1975 година Черната вдовица се скарала със брачна половинка си поради пари. Между тях избухнала битка и наркокралицата го умъртвила с изстрел в лицето.

Третият брачен партньор, Дарио Сепулведа, напуснал Гриселда през 1983 година и откраднал сина им Майкъл Корлеон, кръстен на героя от „ Кръстникът “. Наркобаронесата умъртвила последния си брачен партньор в Колумбия.

Гриселда обичала първокласния живот. Живеела в първокласно имение в Малибу и се сдобила с мезонет във Флорида. Наркокралицата купувала диаманти и даже поръчала лична бронзова статуя.

Говори се, че Гриселда имала доста любовници. Редовно провеждала оргии и секс празненства.

След освобождението си от пандиза, обаче, Гриселда прекъснала връзките си с незаконния свят. Депортирана е в Колумбия през 2004 година. Впоследствие, някогашната наркобаронеса приела християнството и се открила в Меделин, където живяла до гибелта си през 2012 година.

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР