Ситуацията в селата Богдан, Розино,Слатина, Каравелово и Столетово продължава да

...
Ситуацията в селата Богдан, Розино,Слатина, Каравелово и Столетово продължава да
Коментари Харесай

Доброволци от Пловдив и страната се обединяват в помощ на пострадалите села в Карловско

Ситуацията в селата Богдан, Розино,Слатина, Каравелово и Столетово продължава да е усложнена след унищожителните наводнения. Около 200 литра вода на кв. м са падналите водни количества над потопените села по време на стихията. 
Прочетете още
 В Слатина, Богдан и Каравелово ситуацията е сериозна от позиция на инфраструктура. В обитаемоте места няма ток, вода, хранителни артикули, медицински средства и медикаменти от първа нужда.



Доброволните формирования от Пловдив - Български ЩИТ и " Мейдей " България приканват всеки които може да помогне по някакъв метод да го направи.

В момента най-нужни са нещата от първа нужда - хранителни артикули и питейна вода.

В разчистването на калните наноси и парчета има тежка техника, само че трябват и още доброволци с лопати, мотики,кофи и тн.

Всички доброволци приканват макар, че е работен ден повече хора да се включат в помощ на по-бързото възобновяване от бедствието.

В момента има проведен пункт в Пловдив в магазин Светулка на кръстовището на улиците „ Славянска ” и „ Иларион Макареополски ”, следва определянето на още такива.

„ Знаем, че когато се хванем за ръка, сме повече хора и работата за нас ще е по-малко и ще има взаимозаменяемост. Когато човек не може самичък да се оправи, то помощта, въпреки и дребна да е, е глътка избавление. Няма по огромни хора от тези, който се навеждат с цел да оказват помощ на изпаднал в нужна ”, сподели Красимир Каракашев, началник на Доброволно формирование „ Мейдей ”.



В последните два дни доброволци от цялата страна се включиха в разчистването на тоновете тиня, в потопените села в региона на Карлово и в частност двете най-засегнати места - Богдан и Слатина. Аварийно Спасяване Пловдив и Мейдей България помогнаха за евакуацията на жителите на село Трилистник, общ. Марица. Момчетата от Доброволно формирование " Пловдив 112 " също за втори ден са на терен в Калояново и с. Каравелово. Включиха се и доброволци от София.

Мотористи от село Марково събират артикули от разнообразни точки на Пловдив, с цел да ги дават на потърпевшите.

Един бус с най-нужните артикули също пътува от Пловдив за Каравелото, с цел да достави храна и вода на хората.

БЧК-Пловдив също изпрати екип на място още в първите часове след наводненията. Няколко екипа не престават да са на място в помощ на нуждаещите се.

Кризисният щаб проучва положението на потърпевшите селища все още. Създадена е организация за очистване на последствията във всички селища на Общината, като с приоритет са с. Богдан, с. Каравелово и с. Слатина. 

Кризисният щаб също се обръща с молба към всички, които могат да обезпечат техника – багери, трактори, фадроми и самосвали, които да се включат в почистването в най засегнатите региони.

Открита е и банкова сметка за събиране на средства.

Желаещите да оказват помощ с парични средства на потърпевшите от наводнението могат да създадат това по следната банкова сметка:

IBAN: BG81FINV91508416025382

BIC FINVBGSF

ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6

Наименование на кодовете за тип заплащане

Код за тип заплащане Дарения, помощи и други безплатно получени суми от страната

44 5100 Титуляр: Община Карлово

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР