Ситуацията в промишления сектор във Великобритания през октомври е била

...
Ситуацията в промишления сектор във Великобритания през октомври е била
Коментари Харесай

Проучване: Ситуацията в британския промишлен сектор се е влошила през октомври

Ситуацията в промишления бранш във Англия през октомври е била по-лоша, в сравнение с в началото се смяташе. Това сочат окончателните данни от изследване на Института за покупки и доставяне " Чартърд " (CIPS) и " Стандард енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global), съобщи Ройтерс.

Индексът, който отразява настройките на мениджърите по доставките в английския индустриален бранш Пи Ем Ай (РMI), e ревизиран надолу до 44,8 пункта през октомври от 45,2 пункта, когато бяха огласени предварителните данни от проучването.

Резултатите от изследването сочат, че индустриалната интензивност във Англия се свива за осми следващ месец, което е най-продължителният интервал на индустриален спад на Острова след международната финансова рецесия от 2008-2009 година

" Трудната и непредвидима обстановка на пазара кара производителите и техните клиенти да са все по-предпазливи (при приемането на решения, свързани с бизнеса им - бел.ред.) ", показва " Стандард енд Пуърс Глоубъл ".

Редица клиенти във Англия и в други страни лимитират своите поръчки към английските производители, които от своя страна редуцират служащи и чиновници, а настройките за развиването на бизнеса в английския индустриален бранш са най-песимистични от началото на тази година.

На този декор се чака " Банк ъв Ингланд " (Bank of England) на съвещанието си на следващия ден да не промени водещата си рента и тя да остане на равнището от 5,25 на 100.

Британската централна банка увеличи доста главния си лихвен %, с цел да ограничи високата инфлация, само че това докара до оскъпяване на кредитирането, което се отразява отрицателно на бизнеса на фирмите от английския индустриален бранш, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР