Ситуацията в Пловдив се нормализира след зимната буря и падналия

...
Ситуацията в Пловдив се нормализира след зимната буря и падналия
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Разчистваме приоритетно падналите дървета, правим мащабно залесяване

Ситуацията в Пловдив се възстановява след зимната стихия и падналия сняг в Пловдив. Кметът Костадин Димитров съобщи, че е удовлетворен от организацията на Община Пловдив, Пожарната и другите институции, като благодари на зам.-кмета по  екология Иван Стоянов, който  не е спал няколко вечери.
Прочетете още
“ Всички съществени пътища в Пловдив бяха почистени и обработени от 20 машини-разпръсквачи и 50 снегорина. Искам да благодаря на Оперативна програма „ Градини и паркове ”, „ Чистота ”, доброволното формирование 112, Пожарната и Полицията.  Най-важното е, че няма потърпевши хора.  Това, което видяхме с падналите дървета бе в цялата страна. Дърветата на процедура бяха с листата, като мокрият сняг и мощният вятър прекърши доста дървета ”, съобщи кметът пред TrafficNews. Той добави, че има и много  млади дървета, които  са били прекършени. Това може да се компенсира само с нова огромна залесителна акция, която ще бъде проведена.

Относно почистването на падналите дървета и клони, Димитров сподели, че от Община Пловдив приоритизират местата, които да обработят. Първо огромните булеварди, към детски градини и учебни заведения, по-късно междублокови пространства и улици, а най-после ще влязат в парковете като Лаута, тепетата и другите зелени пространства.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР