Ситуацията в момента за Киев е заплашителна. През идната нощ,

...
Ситуацията в момента за Киев е заплашителна. През идната нощ,
Коментари Харесай

Кличко към жителите на Киев: Тази нощ ще е страшна

Ситуацията сега за Киев е заплашителна. През идната нощ, преди утрото, ще е доста комплицирано. Руските войски са компактно до столицата. Обезвреждат военните и органите на реда, в града има диверсантни групи ", заяви кметът на Киев Виталий Кличко в профила му в Telegram, представен от УНИАН.

По думите на Кличко, в столицата под специфична защита са сложени мостовете. На тях дежури военна техника и военнослужещите от Водоснабдителна система.

Издигат се блок постове освен на главните входове в града, блокади се слагат към стратегическите обекти в столицата.

Междувременно президентът Володимир Зеленски излезе от бункера си, с цел да брани Киев дружно с Кличко.

За защита на столицата против приближаващия се агресор към този момент на 100% е окомплектована 112-та бригада на териториалната защита на Киев. В момента се образуват спомагателни подразделения на бранителите на Киев.

"Благодаря на жителите на града за готовността им да пазят столицата и страната дружно с другите подразделения на Водоснабдителна система и силите на органите на реда ", добави Кличко.

"Ако виждате по постройките, тротоарите или зелените зони по този начин наричаните отметки - незабавно сигнализирайте за тях на органите на реда или сами ги боядисвайте и засипвайте със земя. Това може да са кръстчета, кръгчета, нанесени с багра за промяна на огъня на врага. Жителите на многоетажните блокове, които имат достъп до покривите, приканвам неотложно да ревизират покривите си за въпросните знаци ", дават указания силите за отбрана на Киев.

"Буквално неотдавна получихме информация от жителите на един от жилищните квартали на столицата. Те са разкрили редица такива отметки на територията на своя комплекс. Съобщиха за тях и оперативно сами ги отстраниха ", разяснява Кличко.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР