Ситуацията в Крим е само изпитателно поле за апетита на

...
Ситуацията в Крим е само изпитателно поле за апетита на
Коментари Харесай

Украйна: Русия извършва престъпления срещу човечеството

Ситуацията в Крим е единствено изпитателно поле за апетита на Русия в района, както може да се види в Сирия и Либия. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Украйна Емине Джапарова в изявление за „ Дейли Сабах “.

Говорейки за противозаконното анексиране на украинския полуостров Крим през 2014 година и поддръжката на Москва за проруските сепаратисти в Донбас, Джапарова акцентира, че Крим би трябвало да остане в дневния ред на интернационалната общественост, до момента в който териториалната целокупност на Украйна не бъде възобновена.

„ Вярваме, че Русия е страна, която е направила закононарушение против Украйна, страна, която носи цялостна отговорност за окупацията, и страна, която би трябвало да деокупира Крим ", съобщи Джапарова. „ За да се усили успеваемостта на интернационалния отговор на продължаващата окупация на Крим и други свързани с това закани, Украйна предложи да се сътвори нов формат за съвещания и съгласуваност - Кримската платформа “, съобщи първият заместник-министър.

Целта на Украйна е да консолидира под една форма всички интернационалните действия, ориентирани към противопоставяне на краткотрайната окупация на Крим от Русия - като се стартира от наказания и политика за непризнаване, демилитаризация, транспортни и инфраструктурни въпроси, до дейности в филантропичната и екологична сфера. Тази платформа също би съдействала за следене на проблемите на сигурността в Черноморския район, както и в Средиземноморския район. „ Разбира се, ние нямаме никакви илюзии какво е същинското лице на Русия през днешния ден и за жалост би трябвало да заявим, че сегашната власт на Русия е тази, която не показва никаква цивилизована позиция и която в действителност прави закононарушения против човечеството “, съобщи Джапарова.

Русия анексира украинския полуостров Крим, откакто през 2014 година се организира референдум за самостоятелност, след свалянето на украинския президент Виктор Янукович вследствие на митингите на Майдана. Международната общественост не признава Крим за съветски. Тъй като множеството етнически кримски татари се опълчиха на анексирането на полуострова от Москва, съветските управляващи започнаха репресии против общността. „ Този ​​фалшив референдум, който те организираха през март 2014 година, не е нищо друго с изключение на измамнически опит да оправдаят военната си окупация на суверенната територия на Украйна - Крим “, акцентира Джапарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР