Ситуацията, в която се намираме в момента, е достатъчно сложна.

...
Ситуацията, в която се намираме в момента, е достатъчно сложна.
Коментари Харесай

Слабо звено на НАТО ли сме? Говори бивш премиер

" Ситуацията, в която се намираме сега, е задоволително комплицирана. Настървението, което следим, пречи на всевъзможни рационални структури и дейности, които биха били в интерес на страната. Най-трудно е да се излезе от схемата с обвиняванията, тя послужи за формулировка на съществуването на избрани формирования ", разяснява някогашният министър-председател Филип Димитров.

По думите му дебатът за евроатлантическото бъдеще на страната не би трябвало даже да е на дневен ред.
-->
" Последните 2 година доведоха до усилване на гласовете, популярност Богу са малцинство, които започнаха да оспорват къде принадлежим. Това не е на хубаво. Този въпрос би трябвало да е завършен за България. Неговото слагане е размътено от опити да се показа това, което става в България, като нещо друго от това, което се случва в Европа ", съобщи Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че в България постоянно е имало избран % хора, който постоянно се е подлъгвал по декларациите и позициите против Алианса. 

" Въпросът е да не се подкрепя тази позиция, която е нездравословна за България от всяка позиция. България е част от НАТО - в случай че води война някъде, България ще води война. Логиката, че по пътя на откъсването ще станем по-спокойни и сигурни, е глупава концепция. Това, което пази България, и ѝ придава сигурност, когато хвърчат ракети над Молдова, е това, че принадлежи към една общественост, която е задоволително мощна и респектираща съперниците си да не отиде прекомерно надалеч ", съобщи някогашният министър председател на България.

Също за неудобен откри дебата за наличието на съветския дипломат на първото съвещание на Народното събрание. Особено откакто Общото заседание на Организация на обединените нации е гласувало декларация, в която осъжда държанието на Русия. 

Категоричен беше в позицията си, че България не е и не би трябвало да се смята за едва звено на НАТО, тъй като извършва поетите си задължения към Алианса.

Филип Димитров разяснява и вероятността на основаване на държавно управление и да се реализира съгласие сред партиите.

" Когато става въпрос за търсене на мостове сред партиите за кабинет, е обикновено да се види къде могат да се хвърлят тези мостове. В противоположен случай се обрисуват парадоксални картини, в които партии, които не биха могли да действат дружно, се пробват да го създадат и се отхвърля опцията за такива, които биха могли да го създадат ", съобщи Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР