Ситуацията, в която се намираме е извън всякакви рамки на

...
Ситуацията, в която се намираме е извън всякакви рамки на
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: България е на прага на конституционна криза

Ситуацията, в която се намираме е отвън всевъзможни рамки на рационалното пояснение, тъй като ни слага пред обстановка, в която не може да се реши кой е прав – като да вземем за пример може ли президентът да не подпише указа за промяната на служебните министри и може ли да има избор на съмнение на служебното държавно управление. България е на прага на конституционна рецесия и рецесия на демокрацията. Това съобщи пред БТВ някогашният министър на вътрешните работи и някогашен дипломат на България в Израел Румяна Бъчварова. 

„ Трябва да се направи един лист по тази причина какво не би трябвало да се прави “, безапелационна бе тя.

Бъчварова недоумява какво е да се желае избор на съмнение на служебното държавно управление, да се желае премахване на ръководителя на 49-то Народно заседание Росен Желязков и по какъв начин може да се гласоподава оставка на шефа на НЗОК Станимир Михайлов.

Има неща в политиката, които не са допустими. Недопустимо държание е да се трансформира позиция в придвижване, сподели Бъчварова.

Експертът е на мнение, че президентът не може да дефинира формулата и методът, по който да се назначават служебните министри в държавното управление.

Тя уточни, че политическите играчи не се тормозят да показват позиции по отношение на служебния кабинет, което не било вярно единствено по себе си. Бъчварова е на мнение, че една седмица не е задоволителна да се дефинира работата на един длъжностен министър.

„ Не може институциите да работят по политическа поръчка “, коментира Румяна Бъчварова случая с Живко Коцев и арестите в Агенция „ Митници “.

„ Страната има проблем на основни позиции и ведомства, в които се ползва тактиката на политическа офанзива и се получават дивиденти по един или различен метод “, добави тя.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР