Ситуацията в Държавен фонд Земеделие е шокираща. От 23-ма шефове

...
Ситуацията в Държавен фонд Земеделие е шокираща. От 23-ма шефове
Коментари Харесай

Новият шеф на Фонд Земеделие заварил шокиращи проблеми

Ситуацията в Държавен фонд " Земеделие " е шокираща. От 23-ма шефове на дирекции, сега единствено трима са на работа, останалите са в отпуск или в болнични. Това стана ясно от думите на новия шеф на ДФЗ Васил Грудев пред Нова тв. Припомняме, че в петък управлението на фонда бе заменено. Това се случи няколко дни след акция на профилираната прокуратура във фонда, при която бяха задържани шестима чиновници.
Грудев разказа заварената от него обстановка като шокираща и показваща, че във фонда има съществен проблем, който се надява още през днешния ден да позволи. Не можа да допусна дали отсъстващите по болест в действителност разполагат с подправени болнични. По думите му последните събития са довели " до огромно стресиране на чиновниците ".
По мотив информацията, оповестена при ареста на чиновник, който се оказва притежател на брониран мерцедес и големи суми, които раздавал като бързи заеми, Грудев уточни, е откритото в дома на въпросния чиновник, който бил на доста ниско равнище, е " безусловно шокиращо " и се учуди на какво кариерно развиване разчита въпросният чиновник.
Грудев разяснява и ареста на един от зам.-директорите на ДФЗ Калоян Костадинов. Обясни, че го познава добре и го дефинира като извънредно добър експерт, съзнателен и почтен специалист.
Новият шеф на ДФЗ направи много сериозна оценка на действието на ведомството през годините. Според него фондът е бил по-скоро затворена система и постоянно е имал компликации в връзката с обществеността и с бенефициентите. Затова, по думите му, трябвало да се вкара " цялостна електронизация " на системите и да се построи съвременен кол-център. Който да бъде единственото средство за контакт сред подаващите планове и специалистите на фонда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР