Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно

...
Ситуацията в България по отношение на разпространението на COVID-19 трайно
Коментари Харесай

Борисов нареди: Пускайте заповед, добрите К-19 показатели ни позволяват да се...

Ситуацията в България във връзка с разпространяването на COVID-19 трайно се усъвършенства, главните трендове към този момент са постоянни и имунизацията против новия вирус върви при строга организация.

Това бе докладвано на премиера Бойко Борисов по време на работно заседание, в което участваха министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб и на имунизационния щаб.

„ По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място измежду страните от Европейски Съюз и на 9-то място по смъртност. Добри индикатори са в следствие от въвеждането на противоепидемичните ограничения “, осведоми министър Ангелов. Той акцентира, че в границите на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи.

„ Добрите индикатори, които имаме, ни разрешават още веднъж да стартират плановите интервенции. Има толкоз доста хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им “, разпореди министър председателят Борисов на здравния министър.

Министър-председателят изрази признателност към ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за солидарното систематизиране на имунизациите против COVID-19 сред всички страни членки на Европейски Съюз. Премиерът Борисов добави, че имунизацията е от извънредно значение и за справяне с новия вариант на вируса.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски акцентира, че се следи нарастване на искащите българи да се ваксинират, което е методът за справяне с COVID-19. Мутафчийски добави, че продължава наклонността за понижаване на броя заболели в лечебните заведения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР