Ситуацията с наводненията в Русия се утежнява. Евакуация беше разпоредена

...
Ситуацията с наводненията в Русия се утежнява. Евакуация беше разпоредена
Коментари Харесай

Масови евакуации заради 10-метрови вълни наводнение в Русия

Ситуацията с наводненията в Русия се утежнява. Евакуация беше разпоредена в елементи от град Курган. Остава в действие евакуацията в градовете Оренбург и Орск. Говорителят на президента Путин посочи, че наводненията занапред ще обиден курганска и тюменска области.

Топенето на снеговете докара и до рекордни равнища на реките. От министерството на изключителните обстановки оповестиха, че водата в река Урал е достигнала 10 метра. Федералните управляващи започнаха инспекция дали язовирът, който се скъса в петък, е издигнат съгласно условията. Властите оповестяват, че срещат проблеми с хора, които не желаят да се изтеглят.

" Към 7 април ситуацията с наводненията остава сериозно. Водата приижда и в околните дни равнището ѝ единствено ще се повишава. Отнесете се съществено към предизвестията. Не остана място за ангажименти. Тези, които откажат да изоставен рисковата зона, ще бъдат евакуирани наложително ", съобщи Сергей Салмин, кмет на Оренбург.

" Много къщи са под вода. Кола не може да стигне, а спря и тока. Невъзможно беше да останем ", описа Олга Илина, която живее в града.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР