Ситуацията относно поста на външния министър е неприятна и недобра.

...
Ситуацията относно поста на външния министър е неприятна и недобра.
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Утре ще има решение за външния министър

Ситуацията по отношение на поста на външния министър е неприятна и недобра. Надявам се бързо да се откри положително решение. Управлението на страната не е холивудски филм. Утре ще има съответното решение посредством указите на президента. Това съобщи в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " съветникът на премиера Димитър Главчев - Меглена Плугчиева.

По думите ѝ сега страната ни не стои добре в Европа и това би трябвало да се приключи час по-скоро.

" Предложени ми бяха министерски постове, които съм отказала. Димитър Главчев е подложен в извънредно сложна обстановка и има потребност от хора, които имат управнически, политически и дипломатически опит ", добави Меглена Плугчиева.

Според нея има извънредно положителни кариерни дипломати.

" Става дума за служебно държавно управление, в което ще бъдат включени повече специалисти, а не политически оцветени. Аз съм била три пъти дипломат на Германия, Швейцария и Лихтенщайн и в Черна гора, само че постоянно съм била политическа квота на Външно министерство. Спазвам правилата, човек като мен не е редно да поеме поста на външен министър в служебно държавно управление ", сподели още Меглена Плугчиева.

Отбеляза, че има сериозна заплаха по отношение на Плана за възобновяване и резистентност и заплащането е под въпрос.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР