Ситуацията около коронавируса в Кюстендил излиза от контрол, кметът днес

...
Ситуацията около коронавируса в Кюстендил излиза от контрол, кметът днес
Коментари Харесай

Ситуацията в Кюстендил е извън контрол, над 90 са заразените в ромския квартал


Ситуацията към ковид в Кюстендил излиза от надзор, кметът през днешния ден даде конференция, на която не скри отчаянието си, че не може да се оправи с безотговорното държание на жителите на ромския квартал. В махалата инфектираните за последните 10 дни към този момент са 90 и макар че кварталът е под карантина, доста от хората не съблюдават рестриктивните мерки и защитните ограничения.

Кметът Петър Паунов изнесе тревожни данни пред медиите в прочувствена тирада и предизвести, че ще вземе всички ограничения против " панаира на безотговорността ", тръгнал от ромския квартал в града. Той предизвести, че болестта може да се придвижи и в други градове на страната поради стотиците роми от Монтана и Сливен, които сега са берачи на череши в Кюстендилско.

В квартала инфектираните към този момент са 90 индивида. Извън квартала са 15, само че половината от тях са свързани с кв. " Изток ", който е под карантина, съобщи Паунов. Блокадата на ромския квартал бе наложена на 17 юни поради 9 потвърдени случая на ковид, които за към седмица са станали 90.

В масивите с череши сега има стотици берачи от други райони на страната. Те не съблюдават рестриктивните мерки и противоепидемичните ограничения. В същото вреве няма съображение тези хора да бъдат връщани, защото адресната им регистрания не е в карантинирания квартал.

Част от тези хора се пробват да влизат в питателните магазини без маски, държат се надменно, (влизат) голи до кръста в банкови офиси – равнище на безнаказаност, което е сериозно. И появяването на тази маса вероятно измежду домакините и гостите на града ще бъде извънредно неприятна, заради което тази година Празник на черешата няма да има, изясни Паунов.

По думити му в квартал „ Изток “ санитаните ограничения не се съблюдават, непрестанно се викат коли за спешна помощ на Спешна помощ и обстановката се усложнява.

От на следващия ден ще бъде отворен медицински кабинет в учебното заведение в квартала, където медицински сестри ще правят по-елементарни операции, с цел да не се натоварват така и така претрупаните от работа незабавни коли и персоналните лекари, сподели Паунов. За съблюдаване на карантината ще бъдат изпратени и спомагателни елементи на жандармерията.

Не мога да ви опиша и какво се случва в болничното заведение! Десетки хора всеки ден със симптоматика. Снимки се вършат непрекъснато дали няма пневмонии. В момента цялата ни здравна система е сложена под извънреден напън, не скри паниката си Паунов. И назова протичащото се „ панаир на безотговорността ".

По думите му в локалната болница се лекуват 11 заболели с Covid-19, 10 от които са от " квартала ". От тях единствено трима са в леко положение, а останалите са в приблизително, което може да стигне и до тежко, защото имат признаци, " пораждащи безпокойствие ". Един човек е умрял през последното денонощие.

Кюстендил не заслужава да бъде в послушание на безотговорността, бе апелът на кмета.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР