Ситуацията е трагична, не можем да работим до безкрайност на

...
Ситуацията е трагична, не можем да работим до безкрайност на
Коментари Харесай

Фермерите на ръба на оцеляването заради вноса от Украйна и бюрокрацията, ще протестират

Ситуацията е трагична, не можем да работим до безконечност на загуба, споделя Димитър Шопов

На ръба на оцеляването сме, само че понижат дотацията и изкупните цени, а тези в магазините не падат. Това сподели пред бТВ фермерът Димитър Шопов. Той показа, че ще стачкува. 

„ Вносът от Украйна продължава и цените се сринаха. Много сътрудници банкрутираха. Ситуацията е трагична. Не мога да работя до безконечност на загуба “, прибавя агробизнесменът, който самичък си отглежда фуража, само че приходите към този момент са по-малко от разноските. 

Елина и Раде Стоянови, които пък имат плантация в Казичене, споделиха, че бюрокрацията им основава големи проблеми. Те отглеждат биволи. Имат непрекъснати клиенти в София и заради това не престават да се трудят съвсем непрекъснато. 

„ Бюрократите ни изкарват нарушители. Постоянно би трябвало да пишем какво вършим. Ние сме фермери, които се трудят по през целия ден. Не може да стоим на бюрото и да пишем с часове “, споделя Раде. 

В стопанството му има 37 животни. Суровото мляко, което семейство Стоянови добиват във фермата си, го преработват на кисело и на сирене. Продават ги без купувачи и това е една от аргументите да не разгласят банкрут като доста от сътрудниците им. 

„ Ситуацията е такава, че сега доста животни се продават. Младите не желаят да ги отглеждат. Накрая ще стартираме да внасяме всичко “ разяснява пък Димитър Шопов. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР