Ситуацията е на умряло куче нож да вадиш – сглобката

...
Ситуацията е на умряло куче нож да вадиш – сглобката
Коментари Харесай

Гуцанов към ГЕРБ: Не може с едно решение да получите индулгенция, че с ПП-ДБ провалихте енергетиката

„ Ситуацията е „ на умряло куче нож да вадиш ” – сглобката се разпадна, само че измените не престават. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов от парламентарната естрада по отношение на импортираното от ГЕРБ решение БЕХ да разпределя дивиденти от облагата си през 2023 година, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.


Той уточни, че предлагането по принцип е вярно, само че не навлиза в дълбочина в проблемите.

 

„ За тези 9 месеца какъв брой неща сътворихте, уважаеми сътрудници от някогашната сглобка? Не бяхте ли с общи подписи на ГЕРБ и ПП-ДБ, с които вкарахте в зала нуклеарната енергетика? Тук приказваме за едни 425 млн. лева, само че вижте какъв брой милиарда направихте по този начин, че да влязат в една корупционна „ черна дупка ” – към 30. Не бяхте ли дружно допреди 48 часа, че чак в този момент се усетихте за тези неща? ”, обърна се към ръководещото болшинство Гуцанов.

 

По думите му с едно вярно решение не може да се получи индулгенция за всичко, сътворено от сглобката в енергетиката, като напомни част от общите им решения през последните 9 месеца: „ Ако желаете да се върнем на дерогацията – Чехия сега желае удължение, а вие я прекратихте 9 месеца по-рано. Забравихте ли, че дружно вкарахте дружно закона за либерализацията, с който от 1 юли цената на електричеството за всяко едно домакинство ще се вдигне съществено? Ако желаете да се върнем даже на общите ви подписи под предложенията за Плана за възобновяване и резистентност, по който няма 1 лева, който да се е взел по време на това ръководство. Нали беше всичко обвързвано с ТЕЦ-овете? Работят ли сега ТЕЦ-овете? Излъгахте ли по най-бруталния метод хората, работещи в тях? Всички дружно го направихте, в този момент кое ви раздели? ”


Борислав Гуцанов обърна внимание и на така наречен диверсификация, при която, по думите му, България продължава да купува съветски газ от Гърция и Азербайджан, само че на доста по-високи цени.


„ Вие провалихте последната останала част от стопанската система на България – енергетиката. И сега спорите за едни 425 млн. лева По принцип облагите могат да се вземат по време на рецесия, както стана по време на коронавирус рецесията, когато трябваше да се вкарат обезщетения, само че кое сега кара Асен Василев да ги взема, с изключение на следващата скица, която да направи в Министерството на финансите, с цел да си прикрие нелепостите? ”, разяснява Гуцанов.


И заключи: „ Това решение е вярно, само че за какво не желаете да изкоментирате цялата енергетика през тези 9 месеца и безумията, които направихте? Аз съм сигурен, че ще скоро ще понесете отговорност за всичко това – има Видовден за всяко едно деяние. ”

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР