Системната умора може да се появи при хора, които работят

...
Системната умора може да се появи при хора, които работят
Коментари Харесай

Как да се грижим за себе си, когато имаме системна умора

Системната отмалялост може да се появи при хора, които работят в една и съща среда, изпитват еднообразност, стрес и привършване от рутина. Това може да докара до разнообразни проблеми като пропускане на работа, загуба на мотивация, понижена продуктивност и така нататък

Системната отмалялост е едно положение, при което индивидът се усеща отпаднал, няма мотивация и е неудовлетворен от работата си. Това се случва, когато рутината и монотонността са превъзмогнали индивида, изразходвайки цялата му сила. Когато страдате от систематична отмалялост, е значимо да избягвате някои неща, които могат да ви в допълнение изтощят.

Ето някои неща, които не трябва да вършиме, в случай че сте в положение на систематична отмалялост:

Не отлагайте . Въпреки че основава краткотрайна облекченост, " отлагането " може да ви докара до още по-големи проблеми по-късно. Разгледайте дилемите си и определете тези, които са най-важни и могат да бъдат приключени в границите на няколко дни.

Не работете през почивните дни . Хората със систематична отмалялост имат потребност от време за отмора и възобновяване. Не се стремете да работите и през почивните дни, с цел да стигнете задачите си по-бързо. Това ще ви изтощи още повече и ще утежни положението ви.

Не оставайте по-дълго на работа . Прекаленото време, прекарано на работното място, може да бъде изключително изтощаващо. Не се старайте да извършите повече, в сравнение с е належащо, и да сте на работа по-дълго от наложителното време.

Не пропускайте хранене . Храненето е значимо за тялото и мозъка.

Не прекарвайте прекалено много време на обществените мрежи . Въпреки че те могат да ви донесат кратковременно наслаждение, те също могат да ви лишават доста време и да ви в допълнение изтощят. Ограничете времето си на обществените мрежи и потърсете други способи за отдих.

Не пропускайте физическите си извършения. Физическите извършения могат да оказват помощ за понижаване на напрежението и за възстановяване на настроението. Не пропускайте физическите си извършения, даже в случай че сте заети.

Не работете във нездравословни условия. Ако работата ви включва излагане на нездравословни субстанции или условия, променете работата си или потърсете помощ от експерт в тази област. Работата в такива условия може да ви в допълнение изтощи и да утежни положението ви.

Не използвайте алкохол или опиати за облекчение на напрежението . Използването на алкохол или опиати може да ви донесе кратковременно облекчение от напрежението, само че те също по този начин могат да провокират спомагателни проблеми и да влошат положението ви.

В последна сметка, в случай че сте в положение на систематична отмалялост, е значимо да се грижите за себе си и да избягвате нещата, които могат да ви в допълнение изтощят. Потърсете помощ и поддръжка от сътрудниците, околните си или експерт в региона на логиката на психиката, в случай че усетите, че не можете да се справите независимо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР