Системи-на-модул AMD Kria K26 обработват в реално време изображенията от

...
Системи-на-модул AMD Kria K26 обработват в реално време изображенията от
Коментари Харесай

AI следи безопасността на японския влак-стрела

„ Системи-на-модул ” AMD Kria K26 обработват в действително време изображенията от камерите

Kria K26 SOM е компактна вградена платформа „ всичко в едно ” с AI благоприятни условия
(снимка: AMD)

Японският оператор на скоростни влакове JR Kyushu употребява система-на-модул (SOM) AMD Kria K26 за автоматизиране на инспекцията на линиите. Това решение, основано на изкуствен интелект, замества обичайните способи за ревизиране пешком на дългите доста километри коловози. Технологията усъвършенства скоростта, цената и точността на инспекцията, с цел да отговори на строгите условия на Япония за железопътна сигурност.

Влаковете-стрела на JR Kyushu работят на голяма територия, обхващайки над 2340 километра железопътни линии, като се движат със скорости до 260 км/ч. Безопасността е приоритет номер едно на компанията, изискващ щателни инспекции на ж.п. линиите, осъществявани на избрани шпации.

За да увеличи успеваемостта и точността на оценките, JR Kyushu избра основано на AMD решение  на компанията Tokyo Artisan Intelligence (TAI), което употребява високоскоростна обработка на изображения с разширени AI благоприятни условия за разкриване и инспекция на разхлабени болтове и други проблеми с по линиите.

„ С новото решение на TAI и AMD успяхме да подобрим успеваемостта на стандартната ревизия на коловози и чакаме по-нататъшни усъвършенствания в успеваемостта на инспекцията посредством бъдещи функционални усъвършенствания ”, сподели Казухиро Сакагучи, заместник-ръководител в инженерен отдел на JR Kyushu.

В основата на решението за ревизия на линията е кутия за изчислителна обработка на изображенията, прикрепена към количка, която инспектира релсите със скорост от 19 км/ч. Кутията разполага с високоскоростна камера, която употребява Kria K26 SOM за AI-подпомогната обработка на изображения.
още по темата
Kria K26 SOM е компактна вградена платформа „ всичко в едно ”, която интегрира направен по поръчка AMD Zynq UltraScale+ MPSoC с DDR памет, енергонезависими устройства за предпазване на данни, модул за сигурност и алуминиев нагревател за разпръскване на топлината.

„ Най-важната изгода от AI в този случай беше намаляването на разноските ”, сподели Хироки Накахара, съосновател и основен изпълнителен шеф на TAI. „ Замяната на стандартния способ за инспекция на коловозите пешком с колички докара до трагично усъвършенстване на оперативната успеваемост ”.

Програмируемостта, издръжливостта и вградената просветеност на основаното на AMD Kria SOM решение също го вършат адаптивно към неповторимите и изменящи се условия, география и потребности на територията и пасажерите на JR Kyushu. Тъй като железопътните линии са инсталирани в естествена среда, способността за актуализиране на Kria SOM, с цел да дава отговор на всекидневно изменящите се естествени условия, е от решаващо значение и подсигурява вложенията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР