Системата за онлайн закупуване на билети на БДЖ ще заработи

...
Системата за онлайн закупуване на билети на БДЖ ще заработи
Коментари Харесай

БДЖ купува нови влакове през есента и пуска онлайн билети през 2019-а

Системата за онлайн закупуване на билети на БДЖ ще проработи от 2019 година. Това оповестиха от сдружението, които ще закупят и 15 нови влака през есента.

За да бъдат приключени всички промени в БДЖ, те ще получат безплатно от страната 224 милиона лв.. Парите се отпускат с позволение на Европейската комисия, напомни пред БНР заместник-министърът на превоза Велик Занчев. Той акцентира, че с това решение на процедура железницата става приоритет на страната.

„ Самата нотификация значи, че Eвропейската комисия е видяла, че сдружението е жизненоспособно.

Министерствата на превоза и на финансите стартират договаряния за схемата, по която парите да доближат до сдружението ", разяснява още Занчев.

Той акцентира, че страната ще откри решение по повод задълженията на БДЖ. Още през септември ще се влага в закупуването на нови 15 мотрисни влака, заяви изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров.

„ Догодина ще погасим дребните отговорности и по този начин ще почистим казуса с дълга, само че от там нататък стартира развиването на БДЖ, с повече вложения. В момента са готови 21 плана ", разяснява Владимиров.
Ново ремонтно сдружение ще събере наличния запас на двете сдружения - " Пътнически " и " Товарни транспорти " на едно място. За покриване на задълженията си БДЖ разчита и на парите от концесията на летище „ София ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР