Системата тръгва на 1 март, няма план БТол системата тръгва

...
Системата тръгва на 1 март, няма план БТол системата тръгва
Коментари Харесай

Маршрутни тол карти - в бензиностанциите

Системата потегля на 1 март, няма проект " Б "
Тол системата потегля на 1 март, проект " Б " няма. Това съобщи проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) по време на представянето на тол системата пред членовете на Българското обединяване на водачите, съобщи Агенция „ Фокус “.

На въпрос дали има възможност тол системата да не започва на 1 март 2020 година, проф. Асенов отговори: „ Такава опция не преглеждаме. Трябва да се случи изключително събитие, с цел да не тръгне на 1 март “. Налице са всички организационни условия тол системата да започва от 1 март, увери проф. Асенов.

" Маршрутна карта ще може да се закупува през уеб страницата и през мобилното приложение, както и на всички терминали на самообслужване на бензиностанциите. Също по този начин - в партньорската мрежа сме сложили условие да се реализира в един миг от време опция маршрутни карти да се закупуват на всички места, където се закупуват и винетки. Разбира се, това няма да може да стане изведнъж ", разяснява още проф. Асенов.

Има 34 точки нови за продажба на маршрутни карти на граничните пунктове и 10 места за възнаграждение на обезщетителни такси. Осигурен е мобилен пункт за продажба с две работни места.

„ Целта е оптимално да обхванем директния трафик и да удовлетворим условието на нашите сътрудници – локалните превозвачи, директният трафик да е таксуван по този начин, както тях ги таксуват другите страни. Малко национализъм да вкараме в целия разговор “, сподели още проф. Асенов. Той акцентира, че задачата на тол системата не са санкциите и глобите. Идеята е работата на тол контрола да бъде сведена до предпазен орган, съобщи проф. Асенов.

Проф. Асенов посочи, че е почнало монтиране на пътни знаци, които да отбелязват тол системата. " Знаците са налични, създадени са. Самият знак е признат със подобаващ нормативен документ, тъй че всички тол сегменти ще бъдат обозначени напълно вярно ", изясни специалистът. Той добави, че на ГКПП-ата се прави осведомителна акция и на всеки канал на тежък трафик ще има осведомителна табела, че става въпрос за нова тол територия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР