Системата на здравеопазването фалира, тя е консервативна система. Това коментира

...
Системата на здравеопазването фалира, тя е консервативна система. Това коментира
Коментари Харесай

Д-р Димитър Ленков: Бедният българин най-много доплаща за здравеопазване

Системата на опазването на здравето банкрутира, тя е консервативна система. Това разяснява някогашният секретар на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Димитър Ленков. По думите му политиците са отговорни за това, че у нас е скъсана връзката сред лекаря и пациента. А в страната ни са останали доста огромни експерти, които оказват съответна здравна помощ. „ Най-лесно е да обвиниш лечебното заведение за неточност “, съобщи той, като посочи, че доста хора избират да дойдат от чужбина, с цел да получат тук здравна помощ.
„ Българинът, колкото и да е безпаричен, той най-вече доплаща за опазването на здравето “, съобщи доктор Димитър Ленков. Според него системата е задоволително болна и това се вижда даже от новинарските излъчвания.

По въпроса някогашният шеф на болница „ Пирогов “ доктор Спас Спасков счита, че няма кой знае каква покруса, а би трябвало нещата да се подобрят. Според него моделът у нас е добър, само че методът, по който се ползва, има проблеми.

„ Системата потвърди своята безрезултатност. Това е крахът на солидарния застрахователен модел, той към този момент не е взаимен “, счита още доктор Ленков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР