Система за пътна безопасност е монтирана пилотно в два автобуса

...
Система за пътна безопасност е монтирана пилотно в два автобуса
Коментари Харесай

Система за пътна безопасност е монтирана пилотно в два автобуса в София

Система за пътна сигурност е инсталирана пилотно в два рейса на градския превоз в София, оповестиха от Столична община.

Системата дава отговор на последните признати европейски регламенти в пътната сигурност и разполага със датчици, подаващи предизвестие за конфликт, овакантяване на лентата за придвижване, мониторинг на придвижването, както и с знак за скорост и за пътни знаци.
 Столична община
Има и функционалност за нощно разкриване на обекти и трудности на пътя. Допълнително към инсталацията, има особено създаден програмен продукт който обработва цялата информация от датчиците и основава карта с горещи рискови точки по маршрута на транспортите средства, което ще даде опция на Общината да предприеме ограничения за обезопасяване на тези местоположения.

Чрез с пециално конфигурираната камера в предната част на рейса се основава ГИС-карта нанасяйки на координати цялата съществуващата инфраструктура по маршрутите на придвижване като стълбове на улично осветяване, контейнери за боклуци, пътни знаци, маркировка, в това число неравности на  пътното платно, като цялата тази информация се визулаизира и опреснява след всяко едно прекосяване по маршрута.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР