Сирийското МО публикува нов видеоматериал, отразяващ военната операция на САА

...
Сирийското МО публикува нов видеоматериал, отразяващ военната операция на САА
Коментари Харесай

Сирийската армия разчиства с бой пътя си към Дейр ез-Зор

Сирийското МО разгласява нов видеоматериал, отразяващ военната интервенция на САА срещу ИД в източната част на провинция Хомс. При поддръжката на съветските Върховен касационен съд държавните войски не престават придвижването си към град Дейр ез-Зор, заяви AMN. Над настъпващата формация кръжат вертолети, прочистващи направлението на настъплението.

Сирийската войска и съюзните им военизирани формирования съумели да върнат резервата Талила и помпената станция Т3 югоизточно от Палмира, където те се закрепили след отбиване на контраатаката на терористите от ИД.

БЛИЦ напомня, че тъкмо преди седмица огромно подкрепление от САА дойде в региона на Палмира за идната борба за град Ес Сухне – последната цитадела в провинция Хомс.

С освобождението на така наречен Аракски триъгълник Сирийската войска се насочва към Ес Сухне, превзет от ИД преди 2 години.

Макар освобождението на град Арак да не е било елементарно, сирийското командване чака, че идната борба за Ес Сухне ще бъде още по-кървава и жестока, защото доста племена в региона останаха правилни на главатарите на ИД, твърди AMN.

Ако настъплението на държавните сили се окаже сполучливо, пред тях ще бъде открит пътят към провинция Дейр ез-Зор.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР