Сирийският режим е извършил незаконни химически атаки в Източна Гута

...
Сирийският режим е извършил незаконни химически атаки в Източна Гута
Коментари Харесай

Режимът на Асад е извършил две химически атаки в бунтовнически район в Сирия, обяви ООН

Сирийският режим е направил противозаконни химически офанзиви в Източна Гута през юли и ноември, сочи отчет на Организацията на обединените народи, направен от екип за военни закононарушения и представен от " Ройтерс ". Комисията към Организация на обединените нации, която проверява закононарушенията по време на спора в Сирия, показва текста си през днешния ден и следва той да бъде оповестен.

Информацията от отчета идва няколко седмици откакто правозащитници и представители на бунтовниците в следения от опозицията анклав Източна Гута, с население близо 400 000 души, може да са били осъществени офанзиви с хлор. Организацията за възбрана на химически оръжия (която не е обвързвана с ООН) разгласи, че стартира лично следствие, само че то няма да бъде теренно поради рисковете, които би носила сходна ревизия.

Освен това отчетът приказва за бомбардировки, осъществени от сирийския режим над лечебни заведения, лекуващи потърпевшите след химическата офанзива в Хан Шейхун, провинция Идлиб, през април.

Докладът не се занимава единствено със случилото се в региона близо до Дамаск, а и с други произшествия от 2017 година Така да вземем за пример проверяващите не дадоха право на водената от Съединени американски щати интернационална коалиция, която се бори против " Ислямска страна " в Сирия и при чиито бомбардировки над град Ракка напролет починаха минимум 150 души. Според отчета на Организация на обединените нации те са били цивилни поданици, а изказванието на Пентагона, че там е имало бойци на " Ислямска страна ", не дава отговор на истината.

Разглеждат се и въздушни удари на Русия - да вземем за пример този против пазар в Алепо през ноември може да се окаже военно закононарушение, продължава Организация на обединените нации.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1305)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР