Сирийските военни са използвали хлор срещу населението в северната провинция

...
Сирийските военни са използвали хлор срещу населението в северната провинция
Коментари Харесай

Отново химически атаки срещу цивилни в Сирия

Сирийските военни са употребявали хлор против популацията в северната провинция Идлиб, както и наоколо до Дамаск, съгласно неофициална информация, представена от Дойче веле.

Правозащитници от Сирийската обсерватория за човешките права и представители на филантропичната организация " Белите каски " оповестиха за многочислени жертви измежду цивилното население в резултат на химически офанзиви.

" Ако се откри, че сирийската войска още веднъж е употребила химическо оръжие, това непоносимо деяние би било брутално нарушаване на моралните и правните задължения за неупотреба на такова оръжие ", се споделя в изказване на немското външно министерство

Междувременно непрекъснатият представител на Франция в Организация на обединените нации Франсоа Делатр съобщи, че няма подозрение, че режимът в Дамаск методично употребява химически оръжия.

Информационните организации оповестяват и за масирани бомбардировки на съветските военни против провинция Идлиб, откакто там беше свален с ракета съветски Су-25. Москва призна, че е засилила въздушните офанзиви против " региона, откъдето е изстреляна ракетата ". От Кремъл обаче настояват, че са нанесени удари против въоръжени формирования, до момента в който данните на правозащитниците сочат, че са бомбардирани домове на жители и лечебни заведения, както и че има голям брой убити и ранени измежду цивилното население. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР