Сирийски официални медии съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е

...
Сирийски официални медии съобщиха, че противовъздушната отбрана на страната е
Коментари Харесай

Сирия: Отразихме израелски въздушен удар

Сирийски публични медии оповестиха, че противовъздушната защита на страната е отразила през днешния ден израелски въздушен удар южно от столицата Дамаск, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според държавната телевизия сирийската Противовъздушна отбрана е попречила офанзивата да реализира задачите си.

Жители на Дамаск обявиха, че през днешния ден са чули пет детонации, като наподобява става дума за звука от стрелбата във въздуха на зенитните установки.

Според сирийските държавни медии неотдавна Израел е употребявал ливанското въздушно пространство, с цел да удари надълбоко на сирийска територия, в това число склад в региона на интернационалното летище на Дамаск.

Израел рядко разяснява сходни известия. По-рано този месец израелският министър председател Бенямин Нетаняху обаче удостовери, че страната му е поразила стотици цели на Иран и Хизбула в Сирия, в това число оръжеен обект преди две седмици.

Израелската система за противоракетна защита " Железен купол " е прехванала и свалила ракета, изстреляна по северната част на окупираните от Израел Голански възвишения, на границата със Сирия, заяви израелската войска, представена от Ройтерс.

В изказването не се прецизира от кое място е била изстреляна ракетата.

Северен Голан е близо и до Ливан, отбелязва Ройтерс.

Инцидентът стана малко откакто Сирия разгласи, че е отразила израелски въздушен удар в южната част на страната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР