Сирийски медии съобщават за нанесени в нощта срещу 4 март

...
Сирийски медии съобщават за нанесени в нощта срещу 4 март
Коментари Харесай

Турската армия е обстреляла руски военни в сирийския град Саракеб

Сирийски медии оповестяват за нанесени в нощта против 4 март удари на турската войска по регион на дислокация на съветските военни в град Саракеб, в източната част на провинция Идлиб, оповестява " Актуално ".

Министерството на защитата на Русия посредством генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че наблюдателните постове на Турция в Идлибската зона на деескалация са се сраснали с настоящите там терористични групировки, предават EA Daily и Агенция " Фокус ".

В нощта против 4 март турската артилерия нанесе серия удари по Саракеб, където от 2 март са ситуирани подразделения на съветската военна полиция.

Според информацията на сирийските източници, Анкара е предизвестила Москва за идните удари, само че артилерийско-ракетният обстрел е почнал още преди съветските военни служители на реда да са съумели да изоставен града.

Ако информацията за нанесени удар по местата на дислокация на съветските военни служители на реда се удостовери, това ще стане доста деструктивен ход на турското военно-политическо управление един ден преди визитата на президента Реджеп Таийп Ердоган в Москва за договаряния с съветския му сътрудник Владимир Путин, разяснява онлайн изданието.

Най-интензивните боеве през последните дни се водиха на източния сектор на идлибския фронт, изключително край Саракeб, където турските военни дружно с ислямския алианс „ Хаят Тахрир аш Шам “ (където водеща роля играе терористичната формация „ Джебхат ан Нусра “) и „ Националният фронт за избавление “ (НФО) се пробват да си върнат контрола над града. На 2 март държавните сили отбиха офанзивата против западните покрайнини на Саракеб – Джибас и Трумба.

Опитите да се нападна близкото село Нейраб, където турско-ислямистката формация е концентрирала своите сили на този сектор на идлибския фронт, не се увенчаха с триумф. При Нейраб сирийската войска срещна яростна опозиция на турския спецназ, а по региона на Тръмба и всички покрайнини на Саракеб работиха турските гаубици и дронове. Под ударите попадна и сирийска бронетехника на автомагистрала М5 (Алепо-Дамаск).

Не е изключено в околните 48 часа преди началото на договарянията сред Путин и Ердоган, турското командване да се опита да реализира настъпателна интервенция против Саракеб.

Турските въоръжени сили реализират дейностите си в северозападната сирийска провинция Идлиб в сходство с нормите на интернационалното право, разпоредбите и подписаните съглашения, съобщи пък министърът на защитата на страната, представен от Анадолската организация.

Според Хулуси Акар, интервенция „ Пролетен щит “ против сирийската държавна армия и нейните съдружници е законна самоотбрана, откакто 34 турски бойци бяха убити при въздушен удар на силите на Дамаск.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР