Сирийската държавна телевизия показа конвой от правителствената армия, който влиза

...
Сирийската държавна телевизия показа конвой от правителствената армия, който влиза
Коментари Харесай

Силите на Асад започнаха да влизат в Африн

Сирийската държавна телевизия сподели ескорт от държавната войска, който влиза в кюрдския регион Африн във вторник, с цел да помогне за отблъсването на турското нахлуване.

Бойците на фрагментите обаче са маскировъчни маски и без обозначителни знаци и сирийски флагове на транспортните средства.

Oбрат в Сирия, Дамаск праща армията против Турция

Съдбата на кюрдски Африн - договорка сред Турция и Русия

„ Политико “: Турция е отвън надзор, Съединени американски щати да реагира

Те са снимани до момента в който минават през контролно-пропускателен пункт, с емблеми на кюрдските Сили за национална отбрана.

Информацията за навлизането на сирийската войска от Алепо в Африн беше доказана и от източници в шиитската проиранска партия „ Хизбула”, оповестява „ Ройтерс” (Reuters).

По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган разгласи, че е предотвратил намесата на Дамаск в поддръжка на кюрдите. По думите му това е станало с телефонен диалог с съветския държавен глава Владимир Путин.

Според Ердоган, президентът на Русия му е заречен, че ще спре навлизането в кюрдската провинция на военни елементи, следени от режима на съветския съдружник Башар Асад.

„ Това беше съществено спряно през вчерашния ден... Беше спряно”, съобщи турският водач след тирада в Народното събрание. „ Да, то беше спряно след тези разговор”, добави той за позвъняването си на Путин.

Преди това, в Народното събрание на Турция, Ердоган разгласи, че обсадата на самия град Африн ще стартира до дни.

До момента няма формален коментар от Дамаск за предислоцирането на части на сирийската войска в кюрдската провинция. В неделя представители на кюрдите оповестиха, че са поискали помощ от режима на Башар Асад против турското нахлуване - вижте във видеото.

BREAKING: Pro-govt Syrian fighters begin entering Kurdish #Afrin despite Turkish threats – Syrian TV https://t.co/zC5Xi73hJn pic.twitter.com/4bSiElmMJK
— RT (@RT_com) 20 февруари 2018 година
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР