Сирийската армия влезе тази вечер в северния град Манбидж в

...
Сирийската армия влезе тази вечер в северния град Манбидж в
Коментари Харесай

Сирийската армия влезе в северния град Манбидж

Сирийската войска влезе довечера в северния град Манбидж в сходство със съглашение с кюрдските милиции, реализирано на фона на турската военна интервенция против тях в региона, предадоха международните организации, като се позоваха на сирийските държавни медии.

Новината бе доказана от представител на локалните управляващи в Манбидж - град, следен от боен съвет, обвързван с кюрдите. Той сподели, че сирийски военни са влезнали в Манбидж и са се разположили по фронтовите линии.

Градът се намира в североизточната част на сирийската провинция Алепо, на 85 километра от едноименната районна столица.

Сирийската войска се е насочила и към други следени от кюрдските милиции обитаеми места, с цел да заемат позиции против настъпващите турски военни елементи и техни арабски съдружници.

Подкрепяните от Русия сирийски държавни сили не изгубиха време и се възползваха от неочакваното евакуиране на американските бойци от страната след турската инвазия, с цел да се разположат надълбоко във вътрешността в следените от кюрдски милиции региони южно от границата с Турция, отбелязва Ройтерс.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини съобщи през днешния ден, че турската военна интервенция в Сирия е тласнала кюрдите в ръцете на сирийското държавно управление и Русия, съобщи ТАСС.

"Една от последствията, за които предупреждавахме още преди началото на турската интервенция, бе точно, че тя ще тласне кюрдските сили в ръцете на режима на Асад и руснаците. Не искахме да станем очевидци точно на това ", сподели Могерини след срещата на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз в Люксембург.

Тя увери, че Европейският съюз "никога не се е отказвал от поддръжката си за кюрдите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР