Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от

...
Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от
Коментари Харесай

Сирийската армия: Повечето от изстреляните от САЩ и съюзниците им ракети са били свалени

Сирийската войска удостовери, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, английски и френски сили, съобщи ДПА.
В изказване, прочетено от армейски военачалник по държавната телевизия, се споделя, че са нанесени материални вреди по проучвателен център в Барзе, североизточно от Дамаск.
 
В известието се прибавя обаче, че сирийската противовъздушна защита е съумяла да смъкна множеството от ракетите, откакто на офанзивата е било реагирано с " огромна успеваемост ".

 
Армията съобщи, че част от ракетите са пропуснали задачата и са блъснали намираща се в близост военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.
Точният брой на изстреляните ракети е 110 съгласно изказването, представено от Асошиейтед прес.
 
Руското министерство на защитата също удостовери, че са били изстреляни над 100 ракети.
 
" Значителна част от изстреляните крилати ракети и ракети въздух-земя са били свалени ", съобщи ведомството, представено от ТАСС.
 
Министерството уточни, че ударите са нанесени от два военноморски кораба на Съединени американски щати в Червено море, тактическа военновъздушна група в Средиземно море и американски бомбардировачи Б-1Б, излитащи от военната база Танф край границата на Сирия с Ирак.
 
Ведомството съобщи, че военното летище Думейр на изток от Дамаск е било атакувано с 12 ракети. Всички са били свалени от остарели руски зенитно-ракетни комплекси.
" Сирийското военно летище Думейр, на изток от Дамаск, беше атакувано с 12 крилати ракети. Средствата за противовъздушна защита на сирийските въоръжени сили прехванаха всичките крилати ракети. При отразяването на удара бяха задействани сирийските средства за Противовъздушна отбрана С-125, С-200, " Бук " и " Квадрат ".
 
Руските военни обявиха, че техните средства за Противовъздушна отбрана в базите им на военновъздушните и военноморските сили в Сирия не са били задействани.
 
Телевизионният канал " Росия-24 " заяви, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на президента Владимир Путин за цялата оперативна конюнктура в Сирия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР