Сирийската армия обяви, че израелски самолети са ударили нейни позиции

...
Сирийската армия обяви, че израелски самолети са ударили нейни позиции
Коментари Харесай

Израел е нанесъл удари по център за химически оръжия в Сирия, твърдят арабски медии

Сирийската войска разгласи, че израелски самолети са блъснали нейни позиции в провинция Хама, съобщи " Ройтерс ".

Израелските военновъздушни сили са нападнали северозападния град Масяф от ливанско въздушно пространство, като починалите са минимум двама, съгласно основното командване на сирийската войска.

Според израелски и арабски медии, представени от " Гардиън ", на прицел е бил държавен комплекс за химически оръжия край Хама, свързван с програмата на Дамаск за произвеждане на такива муниции. Става дума за Сирийския център за научни проучвания, който в голям брой интернационалните отчети е посочван като място, обвързвано с създаването на биологични и химически оръжия. Центърът е обект на американски наказания поради тези обвинявания.

Амос Ядлин, някогашен началник на израелското военно разузнаване, написа в " Туитър ", че не става дума за рутинна офанзива и също уточни центъра като цел. " Комплексът в Масяф също по този начин създава химически оръжия и (варелни бомби), умъртвили хиляди израелски цивилни, " изясни той в " Туитър ".

Говорител на въоръжените сили на Израел отхвърли да разяснява въпроса. Информацията се появява по време на най-мащабното от 19 години военно обучение с десетки хиляди бойци по северната граница.

Страната рядко удостоверява осъществени в Сирия удари. Според някогашният началник на военновъздушните ѝ сили Амир Ешел обаче през последните пет години е имало десетки удари по конвои, придвижващи се в Сирия към елементи на ливанското шиитско придвижване " Хизбула ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1221)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР