Сирийската армия каза, че сградата в строго охраняемия западен квартал

...
Сирийската армия каза, че сградата в строго охраняемия западен квартал
Коментари Харесай

Израелски удар в Дамаск уби най-малко четирима иранци от паравоен...

Сирийската войска сподели, че постройката в строго охраняемия западен квартал на Дамаск " Мазех " е изцяло разрушена и добави, че израелските военновъздушни сили са изстреляли ракети, до момента в който са прелитали над окупираните от Израел Голански възвишения в Сирия. 

Няколко часа по-късно израелски дрон удари кола покрай ливанския южен крайбрежен град Тир, като умъртви двама души, съобщи националната осведомителна организация на страната. За момента не е ясно кой е бил задачата на офанзивата, само че сходни удари в предишното са били ориентирани против членове на подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула, както и против палестинската формация Хамас.

 

Новинарският уебсайт " Нур нюз ", за който се счита, че е непосредствен с иранската разследваща работа, разпознава двама от убитите в Дамаск като военачалник Садегх Омидзадех, заместител по разузнаването на силите " Ал Кудс " в Сирия и неговият заместител, който носи псевдонима Хадж Голам. По-късно бе оповестено изказване, с което бе доказана гибелта на Ходжатолах Омидвар, Али Агазадех, Хосеин Мохамади и Саед Карими, само че не е конкретизирано какви са били техните длъжности. 

 

За момента разликата в информацията не е разяснена. 

 

Опозиционният Сирийски център за наблюдаване на положението на правата на индивида, който следи войната, съобщи, че минимум шестима души, петима иранци и един сириец, са убити в ракетна офанзива, осъществена, до момента в който представители от подкрепяни от Иран групировки са провеждали среща. Ръководителят на центъра Рами Абдурахман сподели, че трима от иранците са били командири и добави, че други четирима към момента са в неопределеност под руините. 

Около разрушената четириетажна постройка са ситуирани сили за сигурност, а в региона са видяни коли за спешна помощ и пожарни коли. 

 

Нападението е осъществено на фона на увеличаващото се напрежение в района, до момента в който Израел продължава офанзивата си в Газа, която стартира след офанзивата на Хамас, осъществена на 7 октовмри, при която бяха убити към 1200 души, а към 250 бяха взети за заложници в Газа. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР