Сирийска бежанка държи новороденото си бебе на пристанището Ерефсина край

...
Сирийска бежанка държи новороденото си бебе на пристанището Ерефсина край
Коментари Харесай

Кратки новини

Сирийска бежанка държи новороденото си бебе на пристанището Ерефсина край Атина. Два кораба превозиха 700 бежанци от бежански лагер на остров Самос навътре в Гърция, където ще останат в готови за тях центрове.

Хърватия влиза в Шенгенската зона

Шест години след влизането в Европейски Съюз Хърватия получава зелена светлина от Еврокомисията за присъединение към безвизовото Шенгенско пространство на блока, оповестява " Блумбърг ". Очаква се решението да бъде обществено оповестено във вторник съгласно осведомен с въпроса, който държи на анонимността, тъй като решението е поверително. Европейският съвет към момента би трябвало да подпише присъединението на Хърватия. Хърватия е последната страна, която се причисли към Европейски Съюз.

Китай изпревари Съединени американски щати по брой богаташи

Сред 10-те % най-богати хора на света за пръв път има повече китайци, в сравнение с американци, написа в. " Гардиън ", цитирайки изследване на " Креди суис ". Сред 10-те % най-богати хора китайците към този момент са 100 милиона, а американците 99 милиона. Бързата промяна на Китай го е трансформирала в същинска пазарна стопанска система, което е довело до рекордния брой богати хора, обобщава банката.

Въоръжен мъж прегази минувачи в Осло

Норвежката полиция заяви, че са простреляли въоръжен мъж, който откраднал кола за спешна помощ в Осло и е блъснал и прегази няколко души, оповестиха локалните медии. Сред пострадалите е и бебе. Въоръженият мъж е арестуван от полицията. Той е в тежко положение. Властите не споделят дали случаят се преглежда като планувана офанзива.

Дъждове в Северна Италия

Таксиметров водач се е удавил в Италия по време на мощни стихии на север, наводнили градове и разрушили мост. Над 100 души бяха евакуирани в понеделник в региона на Лигурия, а пожарникарите направиха 900 интервенции в северната част от Милано до Генуа, до момента в който възходящите води заливаха пътища и железници. Двама мъже на възраст 61 и 84 години са изчезнали в друга част от региона, обиден от бурята. Река По се повиши с над 3,5 метра за интервал от 24 часа.


Германски фермери стачкуват в Бон против политиката на държавното управление в бранша. Подобни демонстрации се състояха и в други градове. Фермерите са недоволни от пакета от екомерки на кабинета за отбрана на животните и по-специално на насекомите. Протестиращите се боят, че тези ограничения ще усложнят активността им


В наличието на императрица Масако японският император Нарухито (вляво) произнася тирада, с която прокламира встъпването на престола. Церемонията се състоя в императорския замък в Токио в наличието на стотици високопоставени посетители от чужбина. Нарухито се възкачи на престола на 1 май 2019 година, откакто татко му Акихито разгласи абдикация
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР