Сирия, руските ракети и търговските връзки между Съединените щати и

...
Сирия, руските ракети и търговските връзки между Съединените щати и
Коментари Харесай

Акценти от разговора Тръмп-Ердоган във Вашингтон

Сирия, съветските ракети и комерсиалните връзки сред Съединените щати и Турция бяха акцентите в срещата сред президентите Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган във Вашингтон. След диалога, траял повече от час, двамата водачи дадоха взаимна конференция - вижте какви бяха главните тематики в нея.

Сирия беше в центъра на конференцията, която президентите Тръмп и Ердоган дадоха след срещата си в Белия дом. Доналд Тръмп уточни, че Европа би трябвало да заплаща повече за сирийските бежанци, тъй като, по думите му, сега Турция заплаща съвсем всичко.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: " Честно считам, че Европа би трябвало да заплаща по-висока цена. В момента Турция заплаща за съвсем всичко. Президентът Ердоган сподели, че са похарчили повече от 40 милиарда $ при разноски - 40 милиарда $! "
И двамата водачи увериха, че връзките им с кюрдите са положителни.
Реджеп Ердоган, президент на Турция: " Трябва да вършим разлика сред две неща. Ние нямаме проблеми с кюрдите. Имаме проблеми с терористични организации, като някои техни членове произлизат от кюрдите ".
Темата за закупуването на съветски противоракетни системи от страна на Турция беше измежду акцентите на диалозите във Вашингтон, като въпросът ще продължи да бъде обсъждан от високопоставени представители на двете страни.

Екстрадицията на проповедника Фетхуллах Гюлен и комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Турция бяха другите огромни тематики.

Срещата сред Тръмп и Ердоган се организира в миг на напрежение сред Вашингтон и Анкара по редица тематики, в това число турската атака в Североизточна Сирия против кюрдските бойци. Тя съответства и с началото на чуванията от процеса по импийчмънт против президента Доналд Тръмп.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР