Сирия окачестви като безсрамно нападение срещу своя суверенитет и териториална

...
Сирия окачестви като безсрамно нападение срещу своя суверенитет и териториална
Коментари Харесай

Сирия, Русия и ООН се противопоставиха на Тръмп заради Голанските възвишения

Сирия окачестви като " нахално нахлуване " против своя суверенитет и териториална целокупност решението на Съединени американски щати да признаят израелския суверенитет върху окупираните Голански възвишения, съобщи БГНЕС.
" Това решение прави Съединени американски щати основния зложелател на арабите ", се споделя в изказването на сирийското външно министерство.
Според говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова това може да утежни ситуацията в Близкия изток.
" За страдание това може да докара до нова ескалация на напрежението в района на Близкия изток ", сподели Мария Захарова. По думите ѝ решението на Съединени американски щати " подценява всички интернационалните разпореждания и резолюциите на Съвета за сигурност " на Организация на обединените нации.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш " е безапелационен, че статутът на Голан не се е трансформирал ", сподели представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.
Сирия получи Голан през 1944 година, само че го загуби по време на Шестдневната война през 1967 година През 1981 година израелският парламент одобри закон, който едностранно прогласява суверенитета на еврейската страна над Голан. Анексията беше приета за недействителна с резолюция 497 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 17 декември 1981 година
Принадлежността на планинското плато се счита за главен предмет на израелско-сирийския спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР