Сирия и Китай обявиха стратегическо партньорство по време на визитата

...
Сирия и Китай обявиха стратегическо партньорство по време на визитата
Коментари Харесай

Китай и Сирия обявиха стратегическо партньорство

Сирия и Китай оповестиха стратегическо партньорство по време на визитата на сирийския президент Башар Асад в Китай, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Днес той организира среща с китайския водач Си Цзинпин. Това е първа аудиенция в Китай на сирийския водач от 2004 година насам. Тогава той стана първият сирийски началник, посетил Китай от установяването сред Дамаск и Пекин на двустранни дипломатически връзки през 1956 година

Си и Асад разговаряха през днешния ден в град Ханчжоу, в Източен Китай, в коридорите на Азиатските игри.

" Днес ние ще обявим взаимно установяването на стратегическо партньорство сред Китай и Сирия, което ще бъде значим стадий в историята на двустранните връзки ", съобщи китайският президент, съгласно фрагменти, излъчени по китайската държавна телевизия.

" Пред интернационалната обстановка, цялостна с неустойчивост и неустановеност, Китай е подготвен да продължи да работи със Сирия, с цел да се поддържат взаимно, да предизвикват приятелското съдействие и да пазят взаимно справедливостта и Безпристрастността на интернационално равнище ", добави Си Цзинпин.

Той акцентира, че Китай и Сирия са устояли на тестването на интернационалните промени.

Китай, който е част от съдружниците на Асад, по-специално оказа поддръжка на Сирия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като се въздържаше постоянно при гласуването на резолюции, ориентирани против сирийския режим. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР