Сиренето Стилтън се произвежда само в три английски графства –

...
Сиренето Стилтън се произвежда само в три английски графства –
Коментари Харесай

Кулинарна употреба на Стилтън

Сиренето Стилтън се създава единствено в три британски графства – Нотингамшир, Лестършир и Дербишир. То е с доста мощен мирис и се създава в две разновидности. По-известно е синьото сирене Стилтън, само че се създава също по този начин и бял Стилтън.

Сиренето Стилтън елементарно се познава по присъщата благородна мухъл. То се прави от краве мляко и се продава на цилиндри по към 8 кг.

Бялото сирене Стилтън се употребява за десерт, то се съчетава с разнообразни типове ядки и плодове. Според англичаните синьото сирене Стилтън е крал на всички сирена.

По остаряла традиция това сирене с присъщ мирис не се реже на късчета, то се издълбава със сребърна лъжица, като се върви от средата към кората.

От епохи се поддържа традицията в цилиндъра Стилтън да се направи дупка с формата на тясна фуния, която се цялостни с алено вино. След 1 седмица деликатесът се яде с лъжица и се счита за изтънчен и апетитен специалитет.

Ако се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги трансформира в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях. Стилтън дава по-пикантен усет на крем супата от броколи и трансформира елементарната картофената крем чорба в гурме-специалитет.

 Синьо Сирене Стилтън

Ако се настърже кората на сиренето и се добави в тесто, се получава доста апетитен и благоуханен резултат.

Сиренето Стилтън се поставя върху филийки и в случай че се запече на фурна, до момента в който се разтопи, се получава вкусна и хранителна закуска. То се прибавя в разнообразни типове салати.

Сиренето Стилтън е доста вкусно и в случай че се сервира в компанията на орехи, защото самото то има лек орехов усет. В комбиниране с шунка и пъпеш то е доста вкусно.

Сиренето Стилтън се употребява също по този начин и за подготвяне на плънка за месо, което се изпича и се получава вкусно ядене с необикновен мирис и усет.

Стилтън се съчетава съвършено с разнообразни типове зеленчуци. В комбиниране със зелена салата той разкрива аромата и усета си. То се съчетава с броколи, зелен боб и други зеленчуци, които изискват варене или бланширане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР