Сиренето Istara /Истара / вече повече от 50 години се

...
Сиренето Istara /Истара / вече повече от 50 години се
Коментари Харесай

Любимото сирене на баските

Сиренето Istara /Истара / към този момент повече от 50 години се създава в Страната на баските (регион в Европа, в западната част на Пиренеите, по брега на Бискайския залив от двете страни на границата сред Испания и Франция. Населението приказва баски език, както и формалния език на двете страни.

В сърцето на Страната на баските сирената Истара се създават по традиция от 1964 година. Млякото се събира от повече от петстотин дребни фамилни ферми наоколо до мандрата за сирене. Тези овчари отглеждат локалните си овце на пасищата на Пиренеите и всеки ден ни доставят естествено богато и ароматизирано мляко, което придава целия си усет на Истарското сирене /Ossau-Iraty Istara/.

OSSAU-IRATY AOP ISTARA

Цялата достоверност на Страната на баските. Признато като AOC /стандарт за дизайн и изпълнение/ от 1980 година. Това несъмнено сполучливо сирене е получило и ЗНП (защитено название за произход) през 1996 година, което демонстрира неговото качество и върхови достижения. Това също подсигурява качеството на млякото и че индустриалният развой се прави по обичаен способ.

Истарското сирене вид, Ossau-Iraty отлежава минимум деветдесет дни. То е с цвят слонова кост с твърда и леко мазна текстура. Вкусът му е по едно и също време орехов и сладостен, с нотки на маслини, лешници и смокини. Произвежда се от пълномаслено овче мляко. Вкусът му е плодов, а текстурата му се топи леко в устата.

Можете да се насладите на това неповторимо сирене, като нарежете сиренето на тънки линии с конфитюр от черни череши. Носител е на бронзов орден на Concours Général Agricole 2020.

CHISTOU D'ISTARA

Вкусът на овче мляко в композиция със сладостта на кравето мляко. Това е сирене от краве/овче мляко, отлежало към деветдесет дни. Вкусът му е по едно и също време сладостен и характерен, съчетаващ характера на овче мляко с този на краве мляко. Неговата гъвкава и топяща се консистенция с хубав цвят на слонова кост способства при удоволствието от дегустацията.

P'TIT BASQUE D'ISTARA

Уникално чисто сирене от овче мляко. Това е малко чисто сирене от овче мляко с топяща се консистенция и тънък плодов усет. Сребърен орден на Concours Général Agricole 2020.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР