Сиренето е най-популярната млечна храна в световен мащаб. В дългото

...
Сиренето е най-популярната млечна храна в световен мащаб. В дългото
Коментари Харесай

Най-популярните меки сирена в света

Сиренето е най-популярната млечна храна в международен мащаб. В дългото си битие тя е претърпяла редица промени и в следствие имаме сирена с друга консистенция. Сериозно място измежду тях заемат меките сирена. Те са с друга компактност и всяко от тях е автентично.

Благородната бяла мухъл е класика. Това прави това гурме ядене универсално. Ето най-хубавите меки сирена, които гастрономите търсят.

Бри

Доколко меко ще бъде сиренето бри и каква текстура ще има зависи от времето на узряване. Колкото по-късо и то, толкоз по-меко е сиренето. Бри е измежду класиката на сирената с бяла мухъл.

Камамбер

Това известно меко сирене доста прилича бри, само че месестата му част е по-мека- Топи се добре, по тази причина взе участие в предписания, в които се пържи. Има много мрачен цвят спрямо другите меки сирена, а който харесва усета на гъбите, ще бъде удивен от това сирене.

 Най-популярните меки сирена в света

Ньофшател

Не единствено вътрешната част, само че и кората на това сирене са доста приятни. То зрее относително дълго и по тази причина има по-различна текстура. Има доста изискан усет и е отлично за закуска.

Бурата

Бурата безусловно се топи в устата. Представлява моцарела, която се оформя на торбичка и се цялостни със сметана. След това сиренето се увива в листа от билката асфодел. Чрез тях елементарно може да се разпознае дали сиренето е прясно.

Шаури (Cheuvre)

Толкова меко сирене като това може да бъде несъмнено като храна с кремообразна текстура. Вкусът също е автентичен - гъбен или орехов.

 Най-популярните меки сирена в света

Рокфор

Прави се от овче мляко и отлично върви с ръжен самун. Това е гурме екзотика у нас.

Горгонзола

Това синьо меко сирене се отличава със сладникавия си усет. С круши и други плодове прави страховит тандем. Използва се в десерти.

Байерн блу

Това сирене също е с доста мека текстура и може да се употребява при канапе. То е дебело, леко киселее на усет и с жълтеникав нюанс.

Рикота

Сиренето Рикота се създава от овче, краве или биволско мляко. То също е сладникаво на усет, по тази причина се употребява в десерти.

Фета

 Най-популярните меки сирена в света

Сиренето Фета е солено и се поставя в салати или се употребява като мезе. Леко кисело и ронливо, това гръцко сирене е обогатено с билки.

Моцарела

Моцарелата е толкоз известно сирене, че има голям брой разновидности. Меката моцарела е честа съставна част в предписания за пици, паста и други ястия със сирене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР