SIOUX FALLS, S.D. (AP) — В продължение на години масивният

...
SIOUX FALLS, S.D. (AP) — В продължение на години масивният
Коментари Харесай

Оспорват се пари за наследство след смъртта на жена, спечелила милиони от продажбата на T-rex, останки

SIOUX FALLS, S.D. (AP) — В продължение на години солидният съвсем недокоснат скелет на динозавър, който стана прочут като Сю Т-рекс, беше в центъра на правосъдна борба. Последният спор включва кой наследява това, което е останало от парите, основани от продажбата на Сю.

Ловци на вкаменелости откриха скелета през 1990 година в парцел, благосъстоятелност на Морис и Дарлийн Уилямс, който се намира в резервата Cheyenne River в Южна Дакота. Заради местоположението в резервата, откритието докара до години на правосъдни борби за правата на благосъстоятелност.

В последна сметка двойката съумя да изиска правата и направиха 7,6 милиона $ от търга на Сю – в този момент изложен в Чикагския полев музей. Уебсайтът на музея споделя, че с повече от 40 фута (12,2 метра) дължина и 13 фута (4 метра) височина в бедрото, Сю е най-големият открит образец от Тиранозавър рекс и най-пълният.

Морис Уилямс умря през 2011 година Дарлийн Уилямс по-късно се реалокира в Сиукс Фолс, Южна Дакота, където умря през декември 2020...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР