Синята зона във Варна – работи ли или не, трябва

...
Синята зона във Варна – работи ли или не, трябва
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел”: Пълен паос около Синята зона в центъра на Варна, хората се чудят дали работи

Синята зона във Варна – работи ли или не, би трябвало ли да плащаш или не, можеш ли да спреш на несъмнено място или не? На процедура на множеството хора не са им ясни отговорите на тези въпроси, тъй като въвеждането на платеното паркиране на няколко пъти се отсрочва.

Последната информация е, че Синята зона влиза в деяние в края на този месец. Много е допустимо обаче още веднъж да има отстрочка или някаква друга смяна. До отсрочване на въвеждането ѝ се стигна, че някои улици в града са толкоз разрушени, та даже не могат да се разчертаят паркоместа на тях. Така беше направена пролонгация с цел да бъдат закърпени. Преди това имаше пък две дати, оповестени от общината – края на май и 18 юни.



„ От през днешния ден са махнати черните найлони, закриващи табелите за синя зона. Никъде нищо не е отразено. Сайта им не работи. Няма пояснение, какво ще вършат хората, които работят в центъра. От злословия се чува, че ще има абонаменти за тях, само че нищо доказано. От злословия се чува, че гратисния интервал ще е единствено до 1 юли. Има доста места в центъра, които не са разчертани, само че паркират коли, какво ще стане с тях. Чува се, че паяка ще ги подвига, без гратисен интервал. Никъде никой не е отразил отварянето на синята зона, а въпросите са доста ”, това ни написа през днешния ден наш четец.



След наша инспекция стана ясно, че към Областната администрация и площад „ Мусала ” в действителност табелите са открити и водачите нямат различен избор, с изключение на да ги съблюдават. На доста други места пък табелите на Синята зона към момента са покрити. Дали някой ще се намеси да оправи този проблем? Ще забележим. Все отново, в края на седмицата платеното паркиране в центъра на Варна би трябвало да бъде въведено, може от общината да решат да нещата по този начин... Освен в случай че няма нова пролонгация за Синята зона и последният период не се окаже предпоследен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР