Синтетичната партия е нова политическа сила в Дания, която се

...
Синтетичната партия е нова политическа сила в Дания, която се
Коментари Харесай

Нова партия в Дания иска изкуствен интелект за премиер

Синтетичната партия е нова политическа мощ в Дания, която се надява скоро да получи място в Народното събрание. За разлика всички останали партии, тя се управлява не от човек, а от изкуствен интелект.

Лидерът й Ларс е чатбот. Създателят на организацията е художникът-изследовател Аскер Стаунеас. По-думите му партията разполага с логаритми, особено подготвени да разпознават и ползват политиките на маргиналните партии в Дания. Така групово партията би представлявала към 20 % от днешните датски гласоподаватели, чиито партии остават непредставени в Народното събрание.

" Изкуственият разсъдък с формата на машинно образование към този момент е погълнал толкоз доста човешка информация, че можем да кажем, че по един метод всеки взе участие в тези модели посредством данните, които е изпратил в интернет ", сподели Стаунеас пред Motherboard.

Така изкуственият разсъдък би бил по-демократичен от болшинството от политиците, тъй като изначално е образуван от настройките на хората. Пред изкуственият разсъдък Ларс обаче има един законов проблем, написа dir.bg. Той не може да се кандидатира за обществени постове в Дания, тъй като не е човек.

" Лидерът Ларс е фигурата на партията ", споделя Стаунеас. " Дания е представителна народна власт, тъй че ще има хора в бюлетината, които съставляват водача Ларс. Те ще са поели ангажимент да работят като средства и продължение на волята на изкуствения разсъдък. "

По-големият проблем за Синтетичната партия е набирането на 20 000 подписа, с които да си обезпечи опция за присъединяване в политическия живот на страната. Към този миг придвижването е събрало едвам 11 подписа.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР