Синоптиците предупреждават за опасно време, за Бургаска област е обявен

...
Синоптиците предупреждават за опасно време, за Бургаска област е обявен
Коментари Харесай

До часове настъпва тотален обрат във времето

Синоптиците предизвестяват за рисково време, за Бургаска област е разгласен оранжев код

През идващите часове страната ни ще попада под въздействието на средиземноморски циклон. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се усили до ураганни стойности, изключително северно по планинските скатове. Ще стартират и обилни превалявания от дъжд!

Предупреждение на мощен вятър и обилни превалявания на 11 февруари, неделя, е разгласен от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код е разгласен за осем области - Ямбол, Хасково, Кърджали, Габрово, Бургас, Велико Търново, Търговище и Шумен. Жълт код за мощен вятър пък е разгласен за 18 области.

В област Благоевград и област Смолян е в действие предизвестие от първа степен за обилни превалявания от дъжд.

През нощта слаби превалявания от дъжд ще има в Югозападна България и Родопската област. В Източна България и в регионите наоколо до северните планински скатове ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 7°.

Утре превалявания ще има в Южна България, обилни след обяд и през нощта против понеделник в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, само че там дъждът ще е слаб. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде мощен и плевел, слаб до сдържан ще остане единствено в западната половина на Дунавската низина. Ще се задържи топло за февруари с оптимални температури сред 14° и 19°, в София 15-16°.

В планините ще бъде най-вече облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 2°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, само че без превалявания. Ще духа мощен и плевел вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното 3-4 бала.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР