Синоптикът Петър Янков даде страшна прогноза за времето за Разпети

...
Синоптикът Петър Янков даде страшна прогноза за времето за Разпети
Коментари Харесай

До часове става страшно! Синоптик каза какво ни чака на Великден

Синоптикът Петър Янков даде страшна прогноза за времето за Разпети петък и остатъка от празниците.

" През празничните дни ни чакат дъждове. В петък в източните региони ще бъдат сред 24-25, а в западните региони ще са сред 15 и 18 градуса, съпроводени с превалявания. Средните температури за страната през април ще са сред 15-20 градуса ", сподели той.
-->
По думите му в петък следобяд ще стартират превалявания, а в северозападните райони даже ще прегърмява .

" Гръмотевици и условия за градушки ще има в северозападните региони. В събота ще се задържи дъждовно, а облачността ще се усилва доста бързо. Тогава провинен ще е и зараждащият се циклон в Централна Италия, който ще премине към Гърция и ще окаже въздействие у нас ", разясни синоптикът.

Според прогнозата на Янков на Великден също се чакат превалявания, а прегърмявания ще има основно в източните и западните част от страната

" В понеделник стартира един по-продължителен валежен интервал с намаляване на температурите. Те ще бъдат приблизително сред 14-19 градуса в неделя, а при започване на седмицата ще се покачат слабо до 13-18 ", означи той. 

" В края на идната седмица у нас се чакат две хладни талази. В събота в планините може даже да вали сняг. Изживяхме пролетта през януари месец. Едва след 24-25 април можем да чакаме по-топло време.  Затопляне и по-сухо време ще имаме и през месец май ", сподели още синоптикът. 

Пред Bulgaria ON AIR Янков акцентира, че преваляванията ще бъдат постоянно събитие по цялото Средиземноморие. В края на идната седмица се чакат две хладни талази, очаква се сняг в планините. Повече слънчеви часове ще има в Западна Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР